« Go back

HOME / ACHIEVEMENTS

Invisible House

Ponzano Veneto - Treviso
Project: INVISIBLE HOUSE
Place: Ponzano Veneto - Treviso
Year: 2003-2004
In progress: NO
Work category: Architectural concrete works
Building use: Private residence
Client: Private
Designer(s):
Architect: Tadao Ando Architect & Associates
Structural: eng. Giandomenico and Luigi Cocco
Works Management: eng. Giandomenico and Luigi Cocco
CEV role: General Contractor/Executive Design/Construction design

Description of works

The philosophy that inspired the detached villa, partially underground, designed by Tadao Ando, seeks coordination between the interior space and the environmental setting. Two of the three floors of the house are hidden by green embankments; thanks to the large windows overlooking two amphitheatres located below ground level, the third lightens and illuminates the inside of this house. The construction, made of concrete and glass, occupies little more than 2000 m2, and seems to be immersed between the little hills built into the landscape and the dense array of trees, planted so as to form a protective curtain. This is why Ando called it the “invisible house”